Vakantie Cadzand-Bad

Omgeven door de Westerschelde en de Noordzee, ligt Zeeuws-Vlaanderen. Een prachtige streek met uitgestrekte stranden en gezellige dorpen. Op het zuidwestelijke puntje ligt de gezellige plaats Cadzand-Bad, met het fraaie vakantiepark Noordzee Résidence Cadzand-Bad. De luxe vakantievilla’s op het vakantiepark zijn de perfecte plek om te genieten van alles wat deze regio te bieden heeft. Dit deel van Zeeland is niet voor niets een geliefde plek voor badgasten en natuurliefhebbers. Het bijzondere natuurgebied Het Zwin, ligt op 15 minuten fietsen. Vakanties in Cadzand-Bad bieden ook de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar België, op de fiets zit u ook zo in de mondaine badplaats Knokke-Heist en met de auto bent u zo in de historische stad Brugge.

  • Luxe villa's
  • Strand op slechts 350 meter
  • Gelegen aan grote waterpartij
  • Dichtbij Brugge en Knokke

Ontdek Cadzand-Bad

De gehele Zeeuws-Vlaamse kust is maar liefst 17 kilometer lang en telt 4 badplaatsen; Breskens, Groede, Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad. Van al deze badplaatsen het strand van Cadzand-Bad het meest uitgestrekt, het is maar liefst 11 kilometer lang. Het strand van Cadzand-Bad is een breed zandstrand en is al meerdere malen onderscheiden voor schone strand en goede zwemkwaliteit. Het is zelfs één van de schoonste stranden van Nederland. Op het strand zijn vele fossielen te vinden, met een beetje geluk vindt u misschien zelfs een haaientand. Om het strand te bereiken maakt u een korte wandeling, het vakantiepark ligt namelijk op loopafstand van het strand. Lekker uitwaaien, relaxen of even een drankje doen in één van de trendy strandpaviljoens. Het strand van Cadzand-Bad heeft veel goede voorzieningen en het hoofdstrand wordt tijdens de zomermaanden bewaakt door strandwachten. Zo kunt u onbezorgd genieten van het strand. Cadzand-Bad is bovendien één van de weinige badplaatsen die het predicaat ‘Heilzame Zeebadplaats’ mag voeren. De ideale plek dus om heerlijk tot rust te komen. Naast de verschillende therapie- en wellnessmogelijkheden, zijn er tijdens uw vakantie in Cadzand-Bad ook nog tal van sportieve en culturele activiteiten.

lees meer »« lees minder

Cadzand-Bad heeft een brede boulevard met gezellige winkels en restaurants. Aan het einde van de boulevard bevindt zich de jachthaven. In de jachthaven is ook een restaurant met terras met uitzicht op de Westerschelde. De jachthaven ligt naast een ruim zandstrand en natuurgebied Het Zwin. Het Zwin is een dynamisch natuurgebied. Het gebied is een intergetijdengebied, hierbij stroomt tijdens vloed zout zeewater het gebied binnen. Hierdoor ontstaan slikken en schorren. Op de hoogste delen van de slikken en laagste delen van de schorren vindt u een heerlijke delicatesse, de zeekraal. Door de grote afwisselingen in het gebied, zoet, zout, zand en klei wisselen elkaar af, kent het gebied een grote variatie aan planten. In het gebied vindt u bijvoorbeeld veel zoutverdragende plantensoorten, zoals de zeeaster en lamsoor. Het natuurgebied is ook een populair broedgebied voor vele vogelsoorten, zoals aalscholvers, torenvalken en ooievaars. Tijdens een begeleide wandeling of fietsend met de Zwingids leert u meer over het unieke natuurgebied.

Verken de prachtige regio

Tijdens een vakantie in Cadzand-Bad is het ook leuk om de rest van de regio te ontdekken. Wandelend of fietsend kunt u vanaf uw vakantiehuis in Cadzand de gezellige vestingstad Sluis bezoeken. Sluis ligt op ongeveer 30 minuten fiets van Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Sluis is de enige Nederlandse stad met een Belfort. Na een beklimming van de toren heeft u prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Ook de raadzaal met wapenschilden en schilderijen is een bezoek waard. Ook worden daar regelmatig concerten en lezingen georganiseerd. Als vestingstad heeft Sluis ook stadswallen en stadspoorten. De restanten ervan zijn te bezoeken. Op een groot deel van de stadwallen ligt een wandelpad en fietspad.Ook het dorp Retranchement heeft vestingwallen waar u een wandeling over kan maken. De wallen zijn vrijwel intact en bieden plaats voor bijzondere planten en dieren. Het dorp ligt op ongeveer 15 minuten fietsen van het vakantiepark in Cadzand-Bad. Het dorp is onderdeel van de Staats-Spaanse Linies en heeft twee 17e-eeuwse monumenten, namelijk de molen en een zaalkerkje. Wilt u een groter deel van West Zeeuws-Vlaanderen fietsend ontdekken? Volg dan de panoramaroute. Deze route is 39 kilometer lang en volgt het kustfietspad. Onderweg komt u langs natuurgebieden en dorpen terwijl u geniet van het uitzicht op de Noordzee en de Westerschelde. Op het park is (elektrische) fietsverhuur aanwezig.

Relaxen, actief bezig zijn en genieten

Tijdens uw verblijf op het vakantiepark bent u omringd door een fraaie waterpartij. De mooie villa’s hebben of een ruime tuin of zelfs een privé-steiger met roeiboot. Ook hier kunt u heerlijk tot rust komen, terwijl de kinderen zich kunnen vermaken met de vele faciliteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan knutselen of dansen met Koos Konijn of gaan waterfietsen, midgetgolfen of zwemmen. De sport en animatie is gratis, net zoals de wifi bij uw accommodatie. Vakanties in Cadzand-Bad op dit ruim opgezette vakantiepark, bieden alle comfort die u tijdens een vakantie prettig vindt. Een à la carte restaurant, een afhaalservice, een supermarkt, u vindt het allemaal op het park. Voor de sportliefhebbers wordt Fox-Sports uitgezonden in het café. Bij lekker weer kunt u kiezen voor waterrecreatie, voetballen of tennis, bij minder weer is er zelfs een indoor tennishal. En heeft u even helemaal nergens zin in, dan blijft u gewoon bij uw luxe villa. Misschien kiest u wel voor een villa met een infrarood sauna of een Xbox 360. Er zijn verschillende typen villa’s, bijvoorbeeld voor zes of voor zestien personen, dus voor ieder gezelschap is er een comfortabele villa te vinden.

Perfecte vakantiebestemming voor iedereen

Een vakantie in Cadzand-Bad is dus een perfecte locatie voor ieder reisgezelschap. Jong en oud kunnen op Noordzee Résidence Cadzand-Bad een heerlijke tijd beleven. De perfecte mix van rust en ruimte én een groot aanbod aan actieve mogelijkheden op en rondom het park, maakt van dit vakantiepark een fantastische bestemming voor iedereen. Bekijk het ruime aanbod aan accommodaties of bekijk de beschikbare aanbiedingen.